Psykoterapi

Du kan som udgangspunkt bruge psykoterapi til at lære dig selv bedre at kende. Psykoterapi er en måde at arbejde med og belyse forskellige livsproblematikker. Det kan også være, at du ønsker at arbejde med mere nærvær og klarhed i dit liv. I relationen mellem dig og mig undersøger vi, hvad du har brug for. Hvad er vigtigt her og nu? Det er din udvikling og process der er i fokus. Jeg hjælper dig med at finde dine ressourcer til at håndtere din livssituation.

At søge hjælp er det første skridt til forandring

Terapien foregår som en samtale mellem dig og mig, og sammen sætter vi et mål for forløbet. Vi vil arbejde med at finde ud af, hvad der er den egentlige grund til, at du har det, som du har det. Du vil få redskaber med til at håndtere din situation og det, der fylder i dig.
Når du er færdig med et forløb, er du klædt godt på til at håndtere din livssituation. 
Et forløb kan være fra få gange til længere tid, efter dine ønsker og behov.

ID-psykoterapi

ID-psykoterapi er identitets-orienteret og integrerende terapi, som bygger på en bred vifte af terapeutiske retninger. Det betyder, at en ID-psykoterapeut ikke er låst fast til en speciel terapeutisk retning, men kan arbejde kreativt og frit. Som psykoterapeut har jeg tavshedspligt, og alt personligt materiale behandles fortroligt.

Lever du som du gerne vil, og hvad er sandt for dig? Hvis liv lever du?

HVAD ER PSYKOTERAPI?

Psykoterapi er for dig der ønsker  forandring og udvikling. Måske sidder du fast i dårlige uhensigtsmæssige mønstre eller har problemer med at sætte grænser. Vil du gerne lære at være mere tro mod dine egne behov og ikke alle andres samt mærke kontakten til din kraft og styrke? Måske lider du af voldsom jalousi, mindreværd, dårligt selvværd eller mangel på selvtillid. Angst symptomer og stress kan larme” og fylde rigtig meget men der er altid en grund til at vores krop reagerer som den gør.

Sammen undersøger vi hvad  der ligger forud for dine symptomer – hvad er den virkelige grund og årsag. Når vi har fundet frem til den virkelige grund til dine udfordringer begynder vi at arbejde hen imod din ønske tilstand.
Hvordan vil du egentlig gerne have det og er din ønske tilstand tydeligt for dig? Jeg har en bred vifte af metoder og redskaber til at hjælpe dig med det der er svært så du kan komme mere i balance.

IMG_8086

Metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi, det vil sige , kognitive strategier der lærer  dig at tænke på noget andet, er for mig  symptombehandling og kan ikke stå alene. Det  er en  strategi men ikke forandrende fordi at alt hvad du har oplevet sidder lagret i din krop og taler” sit eget sprog. Det er det sprog vi skal udforske og her budskaberne er. 

Dine symptomer er altid budbringer om at der er noget du skal tage dig af.

Forandring tager tid

 Du vil få redskaber med fra gang til gang til at træne, øve, praktisere det vi har arbejdet med i terapi rummet.  Den varige forandring  sker når du arbejder med at integrere terapiarbejdet  helt lavpraktisk i dit daglige liv. Jeg kender til de fleste udfordringer vi som menneske kan komme til at stå overfor. Jeg hjælper dig på vejen og står lige ved siden af dig.

Du er hjertelig velkommen❤️

IMG_3812

Mine psykoterapeutiske behandlinger har også fokus på:

ADHD diagnose

Har du fået ADHD diagnosen og prøver at navigere i de nye udfordringer der derved følger med. Min erfaring er at psykoterapi er brugbart som støtte i processen og har meget at byde på i forhold til gode  mestrings strategier, kontakt til ressourcer, reorientering i forhold til dine nye grundvilkår med den diagnose.

TILKNYTNING

Meget af det der udfordrer os i dag har en forbindelse til vores rolle i opvækst familien. Det er meget værdifuldt at finde ud af hvordan vi har lært at være i livet og hvordan vi bruger vores energi. Hvilke roller og sider af dig selv har du fået i spil” for at overleve i dette  familie system? Hvilke adfærd har du tillært dig for at få dine behov dækket? Hvad er det for nogle strategier du kører rundt i og er de overhovedet hensigtsmæssige mere? For de fleste vil dette være værdifuldt at få indblik i . ift. rejsen mod mere frihed i relationer og ift. dig selv. 

Denne prægning” eller rolle tager vi med os og den spiller sig ofte ud i mange andre kontekst f.eks. på vores arbejdsplads. Vi har en tendens til at søge det velkendte” selv om det ikke altid er det mest hensigtsmæssige for os. Jeg hjælper dig med at få indblik i din indre historie og prægning så du kan blive mere fri i dine relationer og mere sand imod dig selv.                                                                                                                                                                                                 

Jeg kan hjælpe med:

Oplever du en konstant uro og føler dig presset? Jeg hjælper dig med teknikker til at håndtere og reducere daglig stress.

Sorg kan være voldsom og hård at være i. Jeg tilbyder støtte til dig igennem din sorgprocess.

Kærlighed kan være kompleks. Jeg tilbyder hjælp til par der ønsker at forbedre deres forhold.

Få hjælp til at forstå og accepter din seksualitet

Lær at forstå og håndtere jalousi, for at skabe mere harmoniske relationer.

Lær at kanalisere og forstå din vrede på en sund måde.

Angst kan føles lammende og alt overskyggende. Sammen udforsker vi angstens rødder og finder veje til at navigere gennem den.

Når kroppen taler, lytter vi. Jeg hjælper dig med at forbinde krop og sind.

Styrk dit selvbillede og lær at værdsætte dig selv med min støtte

Store forandringer kan være voldsomme og foruroligende. Jeg hjælper dig med at navigere gennem livets skift.

Jeg hjælper dig med at arbejde gennem følelser af skyld og skam for at leve et friere liv.

Forstå din tilknytnings strategi og hvordan den påvirker dine relationer.

Mønstre i relationer kan skabe konflikter. Vi arbejder på at forstå og forbedre dine interpersonelle forhold

Kæmper du med, hvem du er? Sammen udforsker vi din identitet og finder ind til din kerne.

Jeg introducerer teknikker som mindfullness for at hjælpe dig med at være til stede og leve i nuet.

Føler du dig alene og isoleret. Vi udforsker kilden til din ensomhed og finder veje til forbindelse.

Når alt føles for meget, er jeg her for at hjælpe dig med at finde balance og energi igen.

Bearbejd traumer og svære erindringer fra barndommen for at finde heling og forståelse

Har du brug for hjælp til at komme videre?

Mit navn er Mette Lind, og jeg er 53 år.
Jeg er certificeret ID-psykoterapeut fra ID Academy. Det er en 4-årig uddannelse, som er godkendt af Undervisnings- og Sundhedsministeriet.

Jeg har mange års erfaring med at hjælpe mennesker godt på vej og har haft min klinik på Islands Brygge i 12 år.

Har du brug for hjælp?

Skriv eller ring til mig, så tager vi en snak om dine udfordringer.